Twinkle | Digital Commerce

Asda test zelfrijdende bezorgdienst

2023-04-17
1000562
  • 0:52

De Britse supermarkt Asda test in samenwerking met technologiebedrijf Wayve een autonome bezorgdienst. De komende tijd wordt daarmee in West-Londen mee getest.

Volgens beide partijen zou de autonome bezorgdienst zo’n 170.000 inwoners in Londen kunnen bedienen. Wayve is ontwikkelaar van AI-software waarmee auto’s autonoom kunnen rijden. De test zou de grootste tot nu toe zijn in het Verenigd Koninkrijk op dit gebied.

De test geldt als aanvulling op Asda’s bestaande online bezorgdienst vanuit een zogeheten superstore in Park Royal in Londen. Wie een bestelling plaatst bij die vestiging, ontvangt deze mogelijk door middel van een auto van Wayve. De voertuigen zijn nog wel voorzien van een werknemer van Asda die controleert of de rit wel veilig verloopt en de boodschappen uit de auto haalt bij aankomst.

‘Wij geloven dat autonome technologie een grote kans is om de toekomst van bezorging vorm te geven, niet alleen voor onze Park Royal-winkel, maar uiteindelijk ook onze activiteiten in heel het land’, stelt Simon Gregg, vice-president e-commerce bij Asda.