Twinkle | Digital Commerce

PostNL plaatst honderden pakketautomaten bij Plus-filialen

2023-03-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

PostNL plaatst de komende jaren honderden pakketautomaten bij filialen van supermarkt Plus. Daardoor moeten meer klanten hun boodschappen kunnen combineren met het ophalen van een pakketje van PostNL.

De afgelopen weken zijn al tientallen automaten bij filialen van Plus geplaatst. De komende drie jaar komen daar 'honderden' bij. Om hoeveel automaten het in totaal gaat, is niet bekend.

Pakketautomaten worden steeds belangrijker voor de vervoerder. Zo wil PostNL in 2024 1.500 pakketautomaten in Nederland hebben staan. Ruim het dubbele van het huidige aantal. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerkingen aan met retailers, zoals in dit geval Plus. Onlangs maakte PostNL ook bekend zijn pakketautomaten open te gaan stellen voor andere pakketvervoerders. Dat houdt in dat klanten bij een PostNL-automaat pakketjes kunnen ophalen die daar door een andere vervoerder zijn neergelegd.

‘We werken al meer dan twintig jaar goed samen met Plus en Coop en deze stap is daar een mooie bevestiging van. Door PostNL-pakketautomaten bij de Plus te plaatsen zijn we altijd dichtbij en goed bereikbaar voor de buurt, belangrijke kernwaarden voor zowel Plus als PostNL. Consumenten kunnen bovendien nu nog beter zelf bepalen waar en wanneer zijn hun pakketje ophalen’, stelt Barry Husman, directeur Retail Benelux PostNL.