Twinkle | Digital Commerce

Notebooksbilliger start Nederlandse webshop

2023-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

De Duitse elektronicaverkoper Notebooksbilliger start in het tweede kwartaal van 2023 met een platform voor de Nederlandse markt.

Internationale uitbreiding staat al langer op planning bij het Duitse bedrijf. Zo waren er in 2020 nog plannen om naar Spanje uit te breiden. Dat ging vanwege de coronacrisis niet door, maar de wens om de grens over te gaan bleef bestaan. Nu is dus gekozen om het dichter bij huis te zoeken en een platform voor de Nederlandse markt te starten. Volgens vakmedium ChannelPartner heeft het bedrijf een dochteronderneming in Amsterdam opgericht en wordt daar het personeelsbestand voor uitgebreid.

De shop zou live gaan vanaf het tweede kwartaal in 2023, aan het eind van het jaar moet er een marketingcampagne komen om de Nederlandse consument kennis te laten maken met de e-tailer. Ceo Oliver Hellmold verklaart aan ChannelPartner dat de uitbreiding naar Nederland een eerste stap is. ‘We willen een Europees platform worden voor onze partners.’ Uiteindelijk wil Notebooksbilliger de komende drie tot vijf jaar actief zijn in de vijf grootste markten van Europa. Gezien die ambitie ligt het voor de hand dat het bedrijf ook naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uitbreidt.

Het afgelopen jaar steeg de omzet van Notebooksbilliger met 3 procent naar 793 miljoen euro. De omzet van het bedrijf komt al jaren tussen de 700 en 800 miljoen euro uit.