Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp is om en gaat retourkosten invoeren

2023-02-20
1000561
  • [nieuws]
  • 0:56

Webwinkel wehkamp gaat, om de enorme retourenstroom terug te dringen, klanten laten betalen om producten terug te sturen. Volgens ceo Graham Harris is het een kwestie van maanden voordat dit wordt ingevoerd.

Dat laat de ceo weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Klanten moeten straks minstens 50 eurocent per retourzending gaan betalen. Harris: ‘Het aantal retouren van klanten is soms shocking. We hebben alles gedaan, geprobeerd het gedrag te veranderen met betere foto’s, hulp bij “de goede maat” kiezen, onze it-mensen hebben alles uit de kast gehaald en dat hielp allemaal maar heel iets. Dan kun je niet anders.’ Volgens de ceo lopen de retourpercentages bij sommige artikelen – zoals damesjurken – op tot 70 procent.

Door die percentages lopen de retourkosten voor wehkamp aardig op, vervolgt Harris. Zo komen er op de afdeling retouren van wehkamp dagelijks 50.000 items retour en werken er 150 mensen om dat te kunnen verwerken. ‘Ter vergelijking: om per jaar 11 miljoen pakketjes te versturen hebben we 28 mensen nodig.’