Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opent kantoor in Utrecht voor energie-divisie

2023-02-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Coolblue heeft in Utrecht een kantoor voor zijn Coolblue Energie-tak geopend. Die tak werd begin 2021 opgericht, maar groeit zo hard dat behoefte was aan uitbreiding.

Het kantoor is gevestigd aan de St. Jacobsstraat in Utrecht en is zo’n 1.500 vierkante meter groot. De afgelopen jaren investeerde Coolblue steeds meer in het bieden van energiediensten. Zo begon het in 2019 al een installatiedienst voor zonnepanelen en kwam daar later een dienst voor laadpalen bij. Met Coolblue Energie biedt het bedrijf ook groene stroom en gas aan.

Volgens Coolblue neemt de interesse in energie onder consumenten steeds verder toe. Zo werden vorig jaar drie keer zoveel energiebesparende producten verkocht. ‘We willen klanten juist helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld met slimme thermostaten, energiezuinige wasmachines, laadpalen en zonnepanelen. Nu energie besparen relevanter dan ooit is, kloppen steeds meer klanten bij ons aan. Zo installeerden we vorig jaar ons 100.000e zonnepaneel. Met ons nieuwe kantoor hebben we de ruimte om met nog meer Coolblue'ers nog meer klanten blij te maken’, stelt Marijn van Weele, directeur ‘Minder Energie Verkopen’ van Coolblue.

Coolblue Energie telt op dit moment zo’n 400 medewerkers, 100 meer dan een jaar geleden. Voor het nieuwe kantoor worden nog 70 nieuwe medewerkers gezocht. ‘Van klantenservice medewerkers tot app developers en van laadpalen- en zonnepanelen installateurs tot data analisten’.