Twinkle | Digital Commerce

Coolblue stapt in groene stroom en gas

2021-01-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Coolblue verkoopt en levert vanaf nu ook groene stroom en gas. Daarvoor neemt de webshop energiebedrijf ServiceHouse over.

De afgelopen jaren investeerde Coolblue, naast in elektronica,  steeds meer in groene diensten. Zo begon het in 2019 een installatiedienst voor zonnepanelen en een jaar later kwam daar een dienst voor laadpalen bij. Nu treedt Coolblue dus ook op als dienstverlener en biedt het de energie voor die diensten. Je kunt in principe dus straks een auto opladen met Coolblue-stroom via een Coolblue-laadpaal.

Combinatie

En juist op basis van dat laatste denkt Coolblue een gouden combinatie in handen te hebben. Zo stelt het bedrijf in een persbericht: ‘Bij Coolblue kunnen klanten al terecht voor de aankoop en installatie van zonnepanelen om hun eigen energie op te wekken. Ook kunnen ze vrijwel alles bestellen wat een stekker heeft op oplaadbaar is. De retailer weet dan ook als geen ander hoeveel energie deze apparaten verbruiken en hoe klanten energie kunnen besparen.’

Volgens Coolblue krijgen klanten met ‘Coolblue Energie’, zoals de dienst heet, inzicht in verbruik en advies over hoe ze kunnen besparen. Daarnaast krijgen ze exclusieve korting op energiezuinige producten, zoals slimme thermostaten. Ceo Pieter Zwart: ‘Doordat we klanten gaan helpen om minder energie te verbruiken, is dat én veel groener en veel goedkoper. Wie ook energie met een glimlach wil, kan vanaf vandaag overstappen op Coolblue Energie.’

Aan de Volkskrant laat Zwart weten dat de overname van ServiceHouse een investering van 'tientallen miljoenen' is. Die overname moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders.