Twinkle | Digital Commerce

Aldi: nu ook Apple Pay in kassaloze super

2023-02-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Supermarkt Aldi heeft de betaalmogelijkheden in zijn kassaloze concept Aldi Shop & Go uitgebreid. Klanten kunnen nu ook met Apple Pay betalen bij de kassaloze winkel in Utrecht.

Voorheen was het alleen mogelijk om met creditcard bij de winkel te betalen. Echt storm liep het daardoor niet bij het filiaal, daar de creditcard niet vaak als betaalmiddel in Nederland wordt gebruikt. Volgens Aldi is het toevoegen van de nieuwe betaalmogelijkheid een belangrijke stap in het optimaliseren van het winkelconcept.

Sinds afgelopen zomer staat de winkel in het centrum van Utrecht. In het filiaal test de discounter de nieuwe technologie die kassaloos winkelen mogelijk maakt. De afgelopen tijd zijn al meerdere productgroepen toegevoegd en zijn meer veranderingen doorgevoerd. De winkel is voorzien van intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen die de bewegingen van de klant detecteren en zien welk product uit het schap wordt gepakt. Bij het verlaten van de winkel wordt automatisch afgerekend.