Twinkle | Digital Commerce

Ontslagronde Amazon groter dan gedacht: 18.000 werknemers raken baan kwijt

2023-01-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon gaat de komende tijd 18.000 banen schrappen. Dat heeft ceo Andy Jassy aan het personeel laten weten. Aanvankelijk zou Amazon nog zo’n 10.000 banen schrappen, maar dat blijken er nu toch een stuk meer te zijn.

In november kondigde Amazon al aan dit jaar veel banen te gaan schrappen. Destijds ging het nog om 10.000 banen, maar dat is dus nu opgevoerd naar 18.000. Volgens Jassy heeft Amazon in de afgelopen jaren te veel personeel aangenomen en zorgt de huidige economische onzekerheid ervoor dat het bedrijf deze stap moet zetten.

De ontslagronde betreft vooral personeel van fysieke winkels en PXT Solutions, bij dat laatste gaat het vooral om kantoorbanen. Ook zou er personeel in Europa worden ontslagen. Volgens Jassy helpt Amazon de getroffen medewerkers bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Later deze maand worden de desbetreffende werknemers geïnformeerd. Amazon wilde eigenlijk langer wachten met de bekendmaking, maar doet dat nu eerder omdat het nieuws al eerder naar buiten lekte. Procentueel gezien is de ontslagronde overigens niet groot. Amazon heeft momenteel meer dan 1.5 miljoen medewerkers wereldwijd.