Twinkle | Digital Commerce

Bonden: acties bij PostNL na verlopen ultimatum

2022-12-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Bonden CNV Publieke Diensten  en BVPP gaan hun leden oproepen om vanaf donderdag 15 december twee weken lang actie te laten voeren. Aanleiding is het verlopen ultimatum over de cao-onderhandelingen.

Die onderhandelingen zitten muurvast. Volgens de bonden wilde PostNL ‘niet verder gaan dan een loonstijging van zo’n 4,5 procent voor de laagste schalen. CNV en BVPP eisen een cao met daarin onder meer een structurele loonsverhoging van 7 procent.

‘We roepen het personeel op om gewoon hun werk te doen, maar vooral niets meer dan dat. Nee zeggen dus tegen overwerp, al is deze tijd voor PostNL nog zo druk’, aldus onderhandelaar Anselma Zwaagstra van CNV.

Vakbond FNV dreigde eerder ook al met acties omdat de onderhandelingen op niets uitliepen. PostNL spande daarop een kort geding aan, dat het ook won.

In een reactie aan Trouw laat PostNL weten niet te kunnen voldoen aan de eisen van de bonden omdat ‘de financiële ruimte daarvoor ontbreekt’. Wel wil het bedrijf weer onderhandelen met de vakbonden.