Twinkle | Digital Commerce

Made.com failliet, Next koopt merkrechten

2022-11-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Online meubelverkoper Made.com is na weken van onzekerheid failliet verklaard. De Britse meubelretailer Next neemt de merkrechten van het platform over. De vijfhonderd werknemers van Made.com raken hun baan kwijt.

Volgens Britse media wil Made.com nog wel huidige leveringen afronden maar kunnen klanten geen orders retourneren. Next neemt het intellectueel eigendom en de merk- en domeinnaam over. Voor de rest van de bezittingen van het bedrijf wordt nog een koper gezocht. Volgens Reuters zou TK Maxx geïnteresseerd zijn om onverkochte voorraden over te nemen.

Voor de vijfhonderd werknemers van Made.com is echter geen oplossing gevonden. Zij raken hun baan kwijt. In een statement laat voorzitter Susanne Given weten: ‘Na een uitgebreid proces om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, zijn we diep teleurgesteld dat we dit punt hebben bereikt en hoe dit van invloed zal zijn op al onze belanghebbenden, inclusief werknemers, klanten, leveranciers en aandeelhouders.’

Daarmee komt een einde aan een periode van onzekerheid voor het platform. Enkele maanden geleden kwam voor het eerst naar buiten dat Made.com in problemen verkeerde. De verkopen vielen tegen door een laag consumentenvertrouwen en problemen met toelevering. Daardoor leed het platform vorig jaar ruim 31 miljoen pond verlies. Made.com ging vervolgens op zoek naar een nieuwe investeerder of overnamekandidaat, maar kwam er niet uit met geïnteresseerden. Vorige week werd bekend dat het platform uitstel van betaling ging aanvragen, waardoor een faillissement slechts een kwestie van tijd bleek.