Twinkle | Digital Commerce

Revolutionaire financiële oplossing Lemonero voor webshops nu ook in Nederland!

2022-10-31
1000562
  • [branded content]
  • 3:11

Het is zover voor Lemonero. De nummer één in het uitlenen van het geld voor e-commerce mkb-bedrijven is vanaf 1 november ook in Nederland en opent zijn kantoor in Rotterdam.

Sinds 2020 heeft de financiële dienstverlener de krachten gebundeld met Société Générale. De Franse bank ondersteunt Lemonero met 12 miljoen euro, om ook de Europese webshops te helpen bereiken.

In 2021 werd Lemonero uitgeroepen tot het beste en snelst groeiende platform in Centraal en Oost Europa in het verstrekken van zakelijke leningen. Het bedrijf maakt gebruik van een uniek AI algoritme, waarmee het precies kan zien hoe een webshop presteert en of de webshop financiering kan krijgen. Terugbetalen kan eenvoudig, op een speciale manier, namelijk met Revenue-based Financiering. Dit biedt de klant de mogelijkheid om de lening terug te betalen met een klein percentage van zijn omzet. Zo raakt de lening niet de cashflow van de webshop en kan de webshopeigenaar zorgeloos verder ondernemen. Met dit algoritme stelt Lemonero zo’n 80 procent van de midden- en kleine e-commerce bedrijven in Europa te kunnen helpen met een financiering.

Tot op heden was Lemonero succesvol in Centraal en Oost Europa. Het bedrijf financierde daar meer dan duizend webshops met een volume van tientallen miljoenen euro’s. Voor volgend jaar is Lemonero van plan om de financieringen flink op te schroeven en heeft honderden miljoenen euro’s beschikbaar om Europese webshops te helpen - onder andere ook Nederlandse webshops.

Het bedrijf werkt samen met betaalplatforms, website platforms en marketplaces. Grote spelers in Centraal en Oost Europa zoals GoPay, Alza en Mall hebben al krachten met Lemonero gebundeld. Deze samenwerkingen zijn gebaseerd op een embedded financiering. In Nederland is Lemonero te vinden op e-commerce platforms CCV Shop, LightSpeed en Shopware. In het jaar 2023 staan er meer samenwerkingen op de planning.

Hoe en waarom is Lemonero ontstaan?

Lemonero werd officieel opgericht eind 2019 door Jan Lastuvka en Lubos Malik. Deze twee e-commerce ondernemers hebben sinds 2012 ervaring in het runnen van webshops. Ze hadden vaak moeite met het verkrijgen van een externe financiering, dus na een tijdje besloten ze deze optie makkelijker te maken voor de e-commerce ondernemers. Lubos en Jan zijn ook oprichters van een van de meest gebruikte analytics-applicatie wereldwijd.

“Deze ervaring liet ons de achilleshiel van e-commerce zien. Namelijk onderfinanciering en de grote vraag naar extern kapitaal, die gewone aanbieders niet kunnen verstrekken. Wij wilden dat veranderen en een revolutionaire financieringsoptie bieden voor alle e-commerce ondernemers.” - Jan Lastuvka, CEO van Lemonero.

Wat kunnen Nederlandse webshops verwachten?

In tegenstelling tot reguliere banken heeft Lemonero toegang tot webshopgegevens en daar kan het zijn voordeel mee doen. Het AI-algoritme heeft slechts 6 maanden geschiedenis nodig voor de scoring. Een aanvraag duurt enkele minuten en het geld wordt direct overgemaakt naar de rekening van de webshopeigenaar. De kracht van dit algoritme en traject werd beloond met de prijs “The best lending solution in Central and Easter Europe for SME’s”. Wat ook belangrijk is, is dat alles volledig online plaatsvindt. Het aanvraagproces bestaat uit een paar klikken in de administratie van jouw webshop, het uploaden van persoonlijke documenten en het online ondertekenen van het contract. Als webshop kun je gemakkelijk tot 40.000 euro lenen om in de groei van jouw onderneming investeren. Of het nu gaat om het kopen van voorraad, advertenties of iets anders.

Doordat gewerkt wordt met de juiste data, hoef je je geen zorgen te maken over het krijgen van financiering die je niet kunt terugbetalen. Het algoritme evalueert en voorspelt op basis van ongeveer 20 parameters, wat garandeert dat je alleen het bedrag kunt krijgen, dat jij kunt veroorloven. Het doel van Lemonero is om je groei te ondersteunen, niet om je in de problemen te brengen. Dat wordt gewaardeerd en meer dan 70% van de huidige klanten keert terug bij Lemonero. En bovenal hoef je je, in tegenstelling tot bij reguliere banken, niet eens zorgen te maken of de aanvraag niet wordt goedgekeurd. Na het activeren van onze app slaagt ongeveer 84% van de aanvragen.

Gratis evaluatie starten

Wil je meer informatie over Lemonero, ga dan naar de website.