Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway.com ‘eerder dan verwacht’ weer in de zwarte cijfers

2022-10-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com (JET) zag in het derde kwartaal het brutoresultaat in de plus eindigen. Hoeveel dat precies is, zegt het bedrijf niet. Maar ceo Jitse Groen laat weten tevreden te zijn met het resultaat en stelt dat JET eerder dan verwacht weer een brutowinst behaalt.

Dat maakt het bedrijf bekend bij de voorlopige resultaten over het derde kwartaal. Daarin zag het bedrijf het aantal orders dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen corona nog zorgde voor een vlucht in de bestellingen. In totaal bezorgde de maaltijdbezorger 235 miljoen bestellingen, 11 procent minder dan vorig jaar.

Ondanks de daling in aantal orders nam wel het handelsvolume op het platform toe, met 2 procent, naar 6,9 miljard euro, die groei behaalt JET vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa.

Volgens het bedrijf is het positieve bedrijfsresultaat een gevolg van een verdere focus op winstgevendheid. Dat zag het bedrijf terug in bezorgkosten, overhead en bedrijfskosten. De maaltijdbezorger stelt dat het resultaat aanzienlijk beter is dan aanvankelijk werd verwacht. In eerste instantie werd uitgegaan van en negatief aangepast brutoresultaat van -0,5 tot -0,7 procent van het handelsvolume in het hele boekjaar, nu is de verwachting dat in de tweede helft van 2022 een positief brutoresultaat wordt behaald.