Twinkle | Digital Commerce

Cao Beroepsgoederenvervoer van toepassing op bezorgers Deliveroo

2022-10-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

In een uitspraak heeft de rechter onlangs bekendgemaakt dat bezorgers van maaltijdbezorger Deliveroo onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en dus ook als medewerker betaald moeten worden.

Het gaat om een zaak die vakbond FNV in 2018 aanspande tegen Deliveroo namens twaalf bezorgers die voor 2018 in loondienst hebben gewerkt bij Deliveroo. Zij eisen een loonnabetaling op basis van de cao Beroepsgoederenvervoer. Eerder oordeelde de rechter al in hoger beroep dat de medewerkers onder die cao vallen.

Het dossier is met deze uitspraak nog niet gesloten. ‘Deliveroo blijft beweren dat de bezorgers niet onder de cao vallen, ondanks eerdere uitspraken van de rechtbank en het gerechtshof’, stelt Anja Dijkman, projectleider FNV Platformwerk. ‘De uitspraak van vandaag gaat over de wijze van toepassing van de cao en helpt bij een snelle financiële afronding op het moment dat we volgend jaar ook vbij de Hoge Raad gelijk krijgen.’

Onlangs daagde FNV de maaltijdbezorger nog versneld voor de rechter nadat Deliveroo even daarvoor aankondigde bezig te zijn met een vertrek uit Nederland.