Twinkle | Digital Commerce

FNV daagt Deliveroo in het zicht van de haven voor rechter

2022-08-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Vakbond FNV daagt maaltijdbezorger Deliveroo versneld voor de rechter. Dat doet de FNV namens twaalf werknemers die een arbeidsovereenkomst en nabetaling eisen.

De vakbond maakt daar haast mee, omdat Deliveroo onlangs aankondigde te willen vertrekken uit Nederland. De zaak gaat over twaalf bezorgers, waarvan er nog vijf in dienst zijn. Vorig jaar werd in twee hoger beroepzaken bepaald dat bezorgers geen ZZP-ers zijn, maar werknemers die onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen. De medewerkers hebben volgens FNV dus recht op een arbeidsovereenkomst en een nabetaling. Dat laatste zal volgens de vakbond uitkomen op ongeveer 350.000 euro. ‘We willen dat de rechter hier snel naar kijkt, want Deliveroo heeft intussen besloten het hazenpad te kiezen’, stelt Saraya van der Geer, organizer FNV Platformwerk.

Vorig jaar dagvaardde FNV Deliveroo ook al om nabetalingen. Dat was ook namens twaalf bezorgers die in dienst waren van Deliveroo. In 2018 besloot het bedrijf alleen nog met ZZP’ers te werken. Volgens FNV is de zitting daarvan volgende week dinsdag.