Twinkle | Digital Commerce

Amazon live in België

2022-10-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Amazon heeft zijn lokale webshop in België geopend. Daar kunnen klanten terecht voor meer dan 180 miljoen producten in ruim 30 categorieën.

Eerder dit jaar werd bekend dat Amazon een losse webshop zou gaan openen bij onze zuiderburen. Belgen shopten voorheen vooral op Amazon in Frankrijk, Duitsland en sinds enkele jaren ook in Nederland. Nu hebben ze dus een eigen shop. Ook wordt een specifiek lokaal Prime-lidmaatschap gelanceerd. De site is zowel in het Nederlands, Engels als Frans beschikbaar.

Onder de noemer ‘Brands of Belgium’ heeft Amazon ook een aparte pagina gelanceerd waar lokale Belgische merken uit worden gelicht. Volgens het bedrijf gaat het om meer dan honderd Belgische merken. ‘Na maanden van voorbereiding zijn we trots om de virtuele deuren te openen van het splinternieuwe Amazon.com.be. Vanaf vandaag zullen we onze klanten in België nog beter kunnen bedienen met een lokale, meertalige winkelervaring en Prime-lidmaatschap’, stelt Eva Faict, country manager voor Amazon in België. ‘Het is nog maar het begin van onze reis in België en we zijn vastbesloten om onze Belgische klanten en lokale verkooppartners de best mogelijke ervaring te bieden.’

Naast een lokale shop werd eerder ook bekend dat Amazon een bezorghub in België heeft geopend. Het gaat om een dc in Antwerpen. Het bedrijf gaat vanuit daar in die regio bezorgen. In de hub worden pakketten die onder andere uit Frankrij ken Duitsland komen gesorteerd.