Twinkle | Digital Commerce

Met de stijgende prijzen besparen mensen op ongebruikelijke wijzen geld

2022-09-29
1000562
  • [branded content]
  • 3:48

Je merkt aan alles dat de prijzen de afgelopen tijd aanzienlijk zijn gestegen. Bij het afrekenen van de dagelijkse boodschappen moeten we regelmatig even slikken. De auto laten we wat vaker staan vanwege de hoge benzineprijzen. En dan hebben we het nog niet over de energierekening gehad, die bij veel Nederlanders zorgt voor slapeloze nachten. Steeds meer mensen houden aan het einde van de maand te weinig geld over om alle kosten te kunnen dekken. Het is dan ook niet voor niets dat we zoeken naar creatieve manieren om geld te besparen.

1. Gebruik een VPN

Een VPN is eigenlijk onmisbaar als je waarde hecht aan je online privacy. Je internetverkeer verloopt via een versleutelde tunnel via een VPN-server. Deze VPN-server stuurt de gecodeerde gegevens vervolgens door naar een openbare server of de server van je internetprovider. Het gevolg is dat hackers je gegevens niet meer kunnen onderscheppen of lezen. Ook je IP-adres wordt afgeschermd, waardoor je online activiteiten niet meer te volgen zijn.

Het afschermen van je IP-adres biedt ook financiële voordelen. Websites maken namelijk wel eens gebruik van dynamische prijzen of zelfs prijsdiscriminatie. Dat wil zeggen dat ze hun prijzen aanpassen aan de locatie van de bezoekers. Een lokale consument betaalt dan minder voor hetzelfde product als een buitenlandse consument. Vooral luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven en hotels hanteren vaak deze methode. Als je de lokale prijzen wilt zien, schakel je de VPN in voordat je de website wilt bezoeken. Kies voor een VPN-server in het land van waaruit de website-eigenaar opereert. Vergeet ook niet om de cookies te verwijderen, want websites houden bij hoe geïnteresseerd je in een bepaalde webpagina of product bent. Wil je weten wat een VPN je nog meer kan opleveren? Lees dan een willekeurige NordVPN review en laat je overtuigen van alle voordelen.

2. Vermijd impulsaankopen

Je vindt een fantastische aanbieding. Maar dan moet je wel snel beslissen, want ‘op is op’. Bedenk wel dat dit een marketingtechniek is. Bedrijven weten dat de populariteit van producten toeneemt als er sprake is van schaarste. Laat je hierdoor niet meeslepen, want vaak zijn er meer producten op voorraad dan de aanbieder je wilt doen geloven. Daarnaast moet je je vooral afvragen of je het product ook echt nodig hebt. Maak een screenshot van de aanbieding en gun jezelf wat bedenktijd.

3. 100 enveloppes

Dit is een creatieve en vooral leuke manier om regelmatig wat geld opzij te zetten. Hiervoor heb je 100 enveloppes nodig. Op elke envelop schrijf je een getal van 1 tot en met 100. Schud de enveloppes door elkaar en bewaar ze in een mand of een doos. Elke dag pak je er één envelop uit. Het cijfer op de envelop bepaalt hoeveel geld je erin doet. In een envelop met het getal 57, stop je dus 57€. Dit hou je 100 dagen vol tot je elke envelop hebt gevuld. Aan het einde van de rit heb je dan zomaar 5.050€ bij elkaar gespaard!

4. Kies voor duurzaam

Vintage kledingwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn hartstikke hip! Je kunt per kledingstuk afrekenen, maar in veel gevallen betaal je per kilo. Dit is een perfecte manier om je kledingkast regelmatig te updaten en tegelijkertijd aan recycling te doen. De productie van nieuwe kleding is namelijk enorm belastend voor het milieu. Je helpt de planeet en je eigen portemonnee ook door wat vaker de fiets te nemen in plaats van de auto of het ov.

5. Haal de stekker eruit

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, kunnen alle kleine beetjes helpen om de kosten te beperken. Maak elke avond een rondje door je huis en haal de stekkers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact. Je televisie, bijvoorbeeld, gebruikt ook energie in de standby-modus. Maak hier een gewoonte van. Door de stekker eruit te halen, voorkom je ook brandgevaar als gevolg van bijvoorbeeld een kortsluiting.

6. Ga verspilling tegen

Winkels die versproducten verkopen, houden aan het einde van de dag vaak veel over. Deze producten mogen ze de volgende dag niet meer te koop aanbieden. Toch zijn veel producten nog prima te consumeren. Op bijvoorbeeld Too Good To Go bieden de winkels deze producten aan tegen sterk gereduceerde prijzen. Dit is een win-winsituatie voor iedereen. De winkel hoeft geen goede producten weg te gooien en verdient er nog een beetje aan. Jij kunt een hele zak vol brood, fruit of groenten voor een habbekrats ophalen. En de natuur wordt ook nog een handje geholpen, omdat er minder voedsel wordt verspild.

Dit artikel verschijnt op initiatief van PRConsultancy