Twinkle | Digital Commerce

PostNL wil meerderheid pakketten laten bezorgen door pakketbezorgers in dienst

2022-08-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:48

PostNL neemt de komende jaren duizenden pakketbezorgers extra in dienst. Momenteel zijn 1.900 bezorgers in dienst van PostNL, dat gaat naar ongeveer 6.000.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat minstens de helft van de pakketten in Nederland door bezorgers in dienst wordt bezorgd. Ceo Herna Verhagen: ‘Als grootste post- en pakkettenbedrijf van Nederland zijn we ons bewust van onze maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid. We zijn een goede en sociale werk- en opdrachtgever en nemen het voortouw waar we kunnen.’

Ook streeft het bedrijf naar verdere verbeteringen in de samenwerkingsverbanden met bezorgondernemers. PostNL wil hen stimuleren verder te groeien om verdere professionalisering en verduurzaming mogelijk te maken. Voor pakketbezorgers die bij bezorgondernemers werken, blijft een dienstverband de standaard.

Volgens PostNL geeft het middels deze stap een impuls aan drie belangrijke elementen van zijn werkwijze: zoveel mogelijk vaste dienstverbanden, duurzame samenwerkingsverbanden en klimaatvriendelijke bezorging.