Twinkle | Digital Commerce

‘Doorstart TOM in afgeslankte vorm in aantocht’

2022-08-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Webwinkelbedrijf TOM heeft goede kans op een doorstart. Het bedrijf zou in afgeslankte vorm verder kunnen, twee derde van het personeel zou daarbij zijn baan kwijtraken.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens die krant heeft de curator deze week het personeel van TOM schriftelijk geïnformeerd over de vorderingen. Uiteindelijk zouden er nog zo’n 70 tot 80 personeelsleden overblijven, begin dit jaar beschikte het bedrijf nog over 600 medewerkers. Bij een eerste ontslaggolf werden al 279 mensen ontslagen.

Op hoofdlijnen zou een akkoord zijn bereikt over een doorstart. De koper zou volgens bronnen een groep met meerdere sportwinkels in Nederland zijn, plus webshops. Mocht het bedrijf worden doorgestart, dan worden de voorraden fors teruggebracht. Volgens het ED mogelijk tot zelfs 20 procent van de oorspronkelijke voorraad. Het bedrijf zou wel in Bladel gevestigd blijven.

TOM ging enkele weken geleden failliet, nadat in maart bekend werd dat het bedrijf in de problemen was gekomen. Naar eigen zeggen was het bedrijf geraakt door de ‘onzekerheden tijdens de coronacrisis’. In totaal bedraagt de schuld van het bedrijf zo’n 60 miljoen euro.