Twinkle | Digital Commerce

The Luxury Closet lanceert in VK, wil verder Europa in

2022-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Online retailer The Luxury Closet gaat van start in het Verenigd Koninkrijk. Het is de eerste stap die de luxury reseller zet in Europa. Later dit jaar staan er meer Europese uitbreidingen op de planning.

Er is nog niet bekend welke landen er na het Verenigd Koninkrijk gaan volgen. Het platform, dat zo’n tien jaar geleden werd opgericht door Kunal Kapoor in Dubai, claimt wereldwijd zo’n 15 miljoen bezoekers te hebben. Sinds de oprichting groeide het al snel uit tot de grootste luxe marktplaats in het Midden-Oosten. Het bedrijf heeft ook klanten in Amerika, Europa en Azië-Pacific. Op de marktplaats zijn tweedehands luxe-items te vinden, onder andere van Rolex, Dior, Gucci en Hermès.

The Luxury Closet staat bekend om de rigoureuze aanpak van zijn interne authenticatieteam: ‘the white glove concierge service’. Dit team checkt elk item of het authentiek is, bepaalt de prijs en fotografeert de producten.

In een reactie op het nieuws laat ceo Kunal Kapoor volgens Fashion Network weten: ‘De lancering is een belangrijke mijlpaal in onze reis terwijl we verder uitbreiden binnen Europa en Britse klanten verwelkomen in onze wereldwijde gemeenschap.’