Twinkle | Digital Commerce

Koninklijke onderscheiding voor oud-Thuiswinkel.org directeur Wijnand Jongen

2022-07-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Wijnand Jongen, voormalig algemeen directeur van branchevereniging Thuiswinkel.org, heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn bijdrage aan de e-commerce sector.

Hij kreeg de onderscheiding tijdens de eerste editie van de Thuiswinkel Table Talk, vorige week donderdag in Utrecht, van burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede. Jongen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele uitzonderlijke verdiensten als oprichter en algemeen directeur van Thuiswinkel.org, voorzitter van de Stichting Shopping Awards en als co-founder en president van Ecommerce Europe.

Paul Nijhof, voorzitter van de branchevereniging: ‘Namens de sector bedanken wij Wijnand Jongen hartelijk voor zijn bewezen diensten. We zijn ongelooflijk blij voor hem dat hij zo’n mooie onderscheiding heeft mogen ontvangen. Hij heeft het meer dan verdiend.’

Jongen was ruim 20 jaar algemeen directeur van Thuiswinkel.org, dat hij in het jaar 2000 oprichtte. Hij bouwde de vereniging in 20 jaar uit naar bijna 50 werknemers en zo’n 2.000 leden.