Twinkle | Digital Commerce

Boerenblokkade heeft gevolgen voor bezorging online supers

2022-07-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Supermarkt Albert Heijn moet online orders van klanten in de omgeving van Utrecht en Oosterhout annuleren omdat protesterende boeren daar de dc’s blokkeren.

Door de protestactie van de boeren – die tegen de stikstofplannen van het kabinet protesteren – worden verspreid over het land verschillende dc’s van supermarkten geblokkeerd.

De blokkades zorgen voor verstoppingen in de online bezorging van boodschappen. Zo kan Albert Heijn momenteel online bestellingen vanuit de Home Shop Centers in Oosterhout en Utrecht niet meer leveren. Ook wordt een dc van Picnic in Zaandam geblokkeerd. De online super heeft deze ochtend een deel van de leveringen moeten schrappen. Ook Jumbo en Hoogvliet hebben last van de blokkades.

De boeren hebben al aangeven de dc’s ‘dagenlang’ te willen blokkeren. Momenteel is lastig in te schatten wat dat zou betekenen voor de bevoorrading van de supermarkten en levering van online orders. Volgens brancheorganisatie CBL zouden aanhoudende blokkades ervoor kunnen zorgen dat er geen dagelijkse boodschappen meer gedaan kunnen worden.

CBL roept de boeren op te stoppen met de blokkades, aangezien de boeren geen conflict hebben met de supermarkten maar met de overheid. De brancheorganisatie zou zich ondertussen beraden op vervolgstappen.