Twinkle | Digital Commerce

H&M van start met livestream shopping

2021-12-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

H&M start in Nederland met live shopping. Iedere maand zendt de modeketen een nieuwe stream uit, live vanuit de nieuwe H&M flagship winkel aan het Rokin in Amsterdam. De eerste stream werd op 14 december al opgenomen en is de komende twee weken te bekijken.

Door middel van live shopping geven H&M stylisten klanten live via online video’s fashion-inspiratie. De items die in de stream worden uitgelicht, kunnen op dat moment rechtstreeks thuis besteld worden. Volgens een woordvoerder van de modeketen maakt live shopping onderdeel uit van de nieuwe retailstrategie die het bedrijf in Nederland heeft. Dit is een van de manieren waarop H&M online en offline services met elkaar wil verbinden.

De eerste livestream was in samenwerking met Nikkie de Jager. H&M stylisten Jay Kusters en Charlotte de Vries kozen en presenteerden samen met Nikkie items uit de H&M collecties, dit keer met het thema speciaal voor de feestdagen. De stream is de komende twee weken te zien via de H&M website, waar ook alle items die in de video te zien zijn meteen online besteld kunnen worden. De komende edities zal worden samengewerkt met andere bekende en minder bekende Nederlanders.