Twinkle | Digital Commerce

Boerschappen gaat maaltijden leveren in de gevangenis

2022-06-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:48

Aanbieder van maaltijdboxen Boerschappen heeft een aanbesteding van de Nederlandse gevangenissen ontvangen en gaat daardoor de komende jaren maaltijdboxen leveren in twaalf gevangenissen in Nederland.

Het gaat om maaltijden voor justitiabelen in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In totaal gaat het om bijna 5.000 justitiabelen. Dat laat oprichter Stijn Markusse weten op LinkedIn. De gevangenissen worden voor minimaal 4 jaar en maximaal 8 jaar door Boerschappen beleverd.

Volgens Markusse waren uitgangspunten in de aanbesteding van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) ‘lokaal inkopen, met de seizoenen mee, hoge voedingswaarde, betrouwbaar en met veel variatie’. Ook is het van belang dat de justitiabelen zelf een grote rol spelen in de bereiding van de maaltijden.

Onder justitiabelen valt iedereen die bij DJI is ingesloten. Het gaat om gedetineerden in een penitentiaire inrichting, een rijksjustitiële jeugdinrichting of zij die verblijven in een detentiecentrum of forensisch psychiatrisch centrum.