Twinkle | Digital Commerce

Amazon Luxury Stores komt naar Europa

2022-06-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Amazon lanceert zijn Luxury Stores in Europa, te beginnen met Duitsland, Groot-Brittanië, Fankrijk, Italië en Spanje.

Luxury Stores biedt mode van luxe merken aan, onder andere van Christopher Kane, Dundas en Elie Saab. Het platform, dat onder Amazon Fashion valt, werd in 2020 voor het eerst gelanceerd in de Verenigde Staten. De collecties worden rechtstreeks verkocht door deelnemende merken en kunnen hun eigen draai geven aan de manier waarop ze hun klanten willen benaderen.

‘Met “Luxury Stores at Amazon" kunnen de merken hun collecties authentiek presenteren en zo onze klanten inspireren om luxe voor zichzelf te definiëren’, zegt Xavier Flamand, Vice President van Amazon Seller Services in een persbericht. ‘Amazon geeft merken en ontwerpers innovatieve middelen zoals geanimeerde graphics en geoptimaliseerde autoplay-afbeeldingen om hun verhaal beter te vertellen en een modebewuste klantenkring aan te spreken.’

Toen Luxury Stores in de VS werd gelanceerd, was het alleen beschikbaar op uitnodiging. Alleen Amazon Prime-leden met een hoog uitgavepatroon konden destijds toegang krijgen tot het platform, zo weet FashionUnited. Inmiddels is het platform geopend voor iedereen in de gebieden waar het actief is.