Twinkle | Digital Commerce

Amazon Duitsland trekt stekker uit Amazon Flex

2022-06-08
1000562
  • 0:57

De last-mile bezorgservice Amazon Flex is stopgezet in Duitsland. Met deze bezorgdienst konden particulieren extra bijverdienen door pakketten van Amazon af te leveren bij klanten.

In 2015 werd de service gelanceerd in Duitsland met de opening van een distributiecentrum in Olching (dichtbij München). In de jaren erna werden meer dan zestig distributiecentra geopend voor Amazon Flex, zo weet Internetworld. De bedoeling was dat pakketten sneller bij de klanten thuis werden bezorgd, maar de laatste tijd neemt het gebruik ervan af. Amazon Flex is per direct stopgezet en ook de Flex-app is niet meer beschikbaar in Duitsland.

In een statement laat Amazon weten: ‘Zoals gebruikelijk ontwikkelen en evalueren we continu bestaande programma’s. Op basis hiervan hebben we de moeilijke beslissing genomen om het Amazon Flex-programma in Duitsland niet voort te zetten en in plaats daarvan te vertrouwen op bezorging door bestaande bezorgbedrijven.’ De retailer heeft niet gecommuniceerd wat precies de reden is voor de beëindiging van de service. Bezorgers van de dienst merkten echter in mei al dat er een fikse terugval was in het aantal bestellingen.