Twinkle | Digital Commerce

Platform Refurbed van start in Nederland

2022-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Online marktplaats voor refurbished elektronische apparaten Refurbed heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Nederland. Daarmee is het bedrijf in totaal actief in 13 landen.

Op Refurbed wordt opgelapte elektronica van bekende merken als Apple, Samsung, Dell, Lenovo en Huawei aangeboden. Volgens Refurbed, dat zijn oorsprong kent in Oostenrijk, is er momenteel een groeiende vraag hier naar meer milieubewuste en betaalbare elektronische apparaten.

Investeerders zien ook potentie in het platform, dat nu in Oostenrijk, Duitsland, Polen, Italië, Ierland, Frankrijk, Zweden en dus Nederland actief is. In augustus vorig jaar werd nog 54 miljoen euro aan groeigeld opgehaald, juist om uit te breiden in Europa. ‘Met Refurbed willen we een alternatief bieden voor de aankoop van nieuwe producten’, stelt medeoprichter Peter Windischofer. ‘Op die manier kunnen consumenten groene keuzes maken, zonder dat zij hoeven in te leveren op kwaliteit en voorwaarden als een lange garantie.’

Volgens de oprichters worden alle apparaten die op het platform worden aangeboden eerst uitgebreid gecontroleerd en gereviseerd. Klanten krijgen een garantie van minimaal een jaar en een testperiode van 30 dagen. Het is het doel van het platform dat ieder huishouden in Europa minstens één refurbished product in bezit heeft.

Voor elk verkocht product wordt daarnaast een boom gepland, hiermee wordt de koolstofuitstoot gecompenseerd die ontstaat tijdens het refurbishment-proces. Inmiddels zijn al 1,7 miljoen bomen gepland.