Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe wetgeving OMNIBUS gaat in

2022-06-07
1120630
  • 1:25

Nog een paar dagen en dan is het zo ver. De nieuwe wetgeving gaat in op 28 mei. Misschien ben jij er al klaar voor en is jouw webshop helemaal voorbereid op deze wijzigingen. Is dat niet zo? Lees dan even verder.

Reviews moeten echt zijn

In de nieuwe wetgeving zijn onder andere regels opgenomen over reviews. Klanten hechten veel waarde aan reviews over een webshop en over producten. De keuze om een product wel of niet te kopen en om te kopen bij een bepaalde webshops wordt meer en meer gebaseerd op basis van reviews. De echtheid hiervan is daarom essentieel, zo vindt ook de Europese wetgeving. Webwinkels moeten hun bezoekers dus informeren over hoe zij garanderen dat reviews echt zijn. Leden van Thuiswinkel.org die gebruikmaken van Thuiswinkel Waarborg Reviews kunnen ervan uitgaan dat alle reviews worden geverifieerd. Kiyoh neemt op die manier veel werk voor webshops uit handen.

Kortingen van/voor-prijzen

Daarnaast komt er wetgeving op het gebied van van/voor-prijzen. Het is niet meer mogelijk om de hoogste prijs die je ooit hebt gehanteerd nog te hanteren als van-prijs. Vanaf 28 mei mag je alleen nog de laagste prijs noemen die je in de afgelopen 30 dagen hebt gevoerd. Voorbeeld: Product X kost op 15 april €60,-. Op 5 mei kost het product nog €50,-. Op 30 mei wil je een Van/Voor-actie doen. Je mag dan niet de hogere prijs van 15 april als ‘van’-prijs kiezen, omdat dat langer dan 30 dagen geleden is. Je moet hierbij dus uitgaan van de prijs op 5 mei.

Meer weten? Kijk de webinar terug wanneer het jou uitkomt Vincent Romviel, manager legal affairs bij Thuiswinkel.org, heeft op 19 april uitleg gegeven over de nieuwe wetgeving (OMNIBUS) die op 28 mei in werking treedt. In de webinar werd de nieuwe regelgeving rondom reviews en van/voor-prijzen uitgebreid behandeld. Heb je de webinar gemist? Terugkijken kan hier.