Twinkle | Digital Commerce

Getir wil betere buur worden met ‘art store’

2022-05-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Flitsbezorger Getir opende vandaag zijn eerste ‘art store’ in Rotterdam, waarmee het bedrijf het uiterlijk van zijn dark store wil verbeteren.

In plaats van afgeplakte ramen hangen er in de etalage van de Rotterdamse vestiging nu kunstwerken. Getir wil zich met die stap beter aanpassen aan de buurt, nadat omwonenden kritiek hadden op onder andere het uiterlijk van dark stores. De art store is onderdeel van een reeks stappen die de flitsbezorger zet om naar eigen zeggen ‘een betere buur te zijn’. Eerder opende Getir al een eigen distributiecentrum en ondertekende het een gedragscode voor flitsbezorgers.  

‘We staan altijd open voor feedback van de gemeente en buren,’ licht general manager Florian Brunsting toe in een verklaring. ‘Zo kregen we ook te horen dat niet iedereen de stickers op de ruiten van onze locatie waarderen. De eerste logische stap was de transitie naar transparante ruiten en nu volgt de volgende stap naar art stores. De art stores verbeteren niet alleen het straatbeeld, maar leveren ook een maatschappelijke bijdrage aan de buurt.’

Lokale kunstenaars en andere creatieve talenten kunnen er hun werk tentoonstellen en verkopen. Als het een succes blijkt te zijn, wil Getir het concept ook uitbreiden naar andere filialen. Binnenkort wordt er al een tweede art store geopend in Arnhem.