Twinkle | Digital Commerce

VanMoof zoekt nieuwe dagelijkse leiding

2022-04-19
999562
  • [nieuws]
  • 0:55

E-bikemerk VanMoof is op zoek naar een ‘president’ die de dagelijkse leiding binnen het bedrijf op zich kan nemen. En die daarnaast het bedrijf moet klaarmaken voor een beursgang binnen enkele jaren.

Dat laat medeoprichter Taco Carlier weten aan het FD. Volgens hem groeit VanMoof snel, en wordt het bedrijf daardoor enigszins overvallen. Zo steeg de omzet van 10 miljoen euro in 2018 naar 90 miljoen in 2021. Volgens het FD bedroeg het verlies vorig jaar echter 75 miljoen euro. ‘Het heeft mij overvallen wat er allemaal bij komt kijken om van een scale-up een grote, soepel draaiende machine te maken’, stelt Carlier.

Carlier blijft samen met zijn broer Ties eindverantwoordelijk, maar voor de dagelijkse leiding wordt gezocht naar een oplossing. ‘We zoeken een president. Ties en ik blijven ceo. Maar we willen ons concentreren op de productontwikkeling en op het uitwerken van onze visie.’

VanMoof, dat in 2009 werd opgericht, wist de afgelopen jaren zo’n 160 miljoen euro aan groeikapitaal bij investeerders op te halen.