Twinkle | Digital Commerce

Shop Apotheke stapt in flitsbezorging

2022-04-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

De Duitse online apotheek Shop Apotheke, dat is gevestigd in Nederland, neemt de Berlijnse start-up First A over. Die laatste is een flitsbezorger op het gebied van medicijnen.

Volgens het bedrijf is de overname van First A een aanvulling op zijn bestaande snelle bezorgdienst, genaamd ‘NOW!’. Daarbij kunnen klanten in veertien regio’s in Duitsland en Oostenrijk hun medicijnen dezelfde dag nog bezorgd krijgen. De overname zorgt ervoor dat Shop Apotheke bestellingen nog sneller kan bezorgen. First A is beschikbaar in vijf grote steden, specifiek Berlijn, Keulen, Düsseldorf, München en Frankfurt en belooft bezorging binnen het half uur.

‘Door de strategische overname van First A versterken we onze positie als duurzaam online apotheekplatform’, reageert cco Stephan Weber van Shop Apotheke. ‘Hierdoor kunnen we niet alleen onze leveringsopties uitbreiden, maar bedienen we ook alle doelgroepen binnen de online apotheekmarkt.’

Shop Apotheke neemt alle aandelen over van First A, dat als los merk blijft bestaan. Ook de drie oprichters en het huidige management blijven aan boord. First A zegt daarnaast door de overname zijn uitbreiding in Europa te willen versnellen.