Twinkle | Digital Commerce

Getir haalt 700 miljoen euro op

2022-03-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Flitsbezorger Getir heeft in een nieuwe investeringsronde omgerekend 700 miljoen euro opgehaald. Daardoor is het bedrijf bijna 11 miljard euro waard.

Het bedrijf is actief in een enorme groeimarkt, waar flitsbezorgers om marktaandeel aan het strijden zijn. Het groeigeld gebruikt Getir dan ook vooral om zijn activiteiten uit te breiden, zoals naar meer steden uitbreiden, meer dark stores openen en daardoor meer marktaandeel proberen te pakken. Inmiddels heeft bedrijf nu meer dan 1.100 dark stores in zijn negen actieve markten en is de app van het bedrijf ongeveer 40 miljoen keer gedownload.

De financieringsronde werd geleid door Mubala Investment Company. In totaal heeft het bedrijf zo’n 1,8 miljard euro opgehaald. ‘Deze laatste financieringsronde is een bewijs van Getir’s positie als industriepionier’, aldus diens oprichter Nazim Salur. ‘In deze competitieve markt kunnen we het ons niet veroorloven stil te staan. Deze investering zal ons in staat stellen onze propositie en technologie verder te ontwikkelen en te investeren in personeel.’

Getir is vooral in Europa actief en breidde eind vorig jaar uit naar de VS. Het groeigeld wordt ook gebruikt om meer voet aan de grond te krijgen in dat land.