Twinkle | Digital Commerce

Peers: ‘We vinden het belangrijk nu al voor iedereen bereikbaar te zijn’

2022-03-18
1000562
  • [interview]
  • 1:34

De looks van een overhemd, maar de feel van een T-shirt. Mogelijk gemaakt door 4-flex technologie waardoor de shirts 4-way stretch zijn en altijd met je meebewegen. ‘Stretching your weekend feeling’, lokt Peers.nl.

De trend dat mode steeds comfortabeler wordt was al gaande, maar kreeg door het vele thuiswerken een extra boost, weet de oprichter/eigenaar van Peers, Peer van Gestel. De naam van zijn webshop betekent niet zozeer ‘van Peer’, maar is gekozen vanwege het Engelse woord peer: gelijkgestemde. Van Gestel verdiende zijn sporen in de overhemdenwereld en wilde met zijn kennis en ervaring, zijn liefde voor textiel en zijn ‘neus voor trends’ iets doen. Dat dat online moest en zo duurzaam mogelijk, stond voor hem buiten kijf.

Peers.nl onderscheidt zich volgens de eigenaar door ‘de meest innovatieve technologieën op het gebied van textiel te combineren met eenvoud, kwaliteit en comfort’. Je comfortabel kleden en er toch verzorgd uitzien werd het uitgangspunt. Het bedrijf zit in de start-up fase en Van Gestel doet vooralsnog alles zelf: productontwikkeling, inkoop, productie, website/shop, voorraadbeheer en orderpicking.

Bestellingen worden in brievenbusdoosjes van gerecycled karton verstuurd via PostNL. ‘Door het d2c-model heeft Peers een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding’, zegt de eigenaar. De customer journey in zijn webshop moet zo prettig mogelijk zijn. En hoewel de focus voorlopig op Nederland ligt, is de tekst in de webshop ook in het Engels te lezen. ‘Met het internationaliseren van de markt en de toegankelijkheid vinden we het belangrijk nu al voor iedereen bereikbaar te zijn’, laat Van Gestel weten. Om online bekendheid te generen maakt hij gebruik van SEO, SEA en free publicity. En hij verwacht dat het feit dat BN’ers Matthijs van Nieuwkerk en Toine van Peperstraten Peers-overhemden dragen hem op dat gebied ook geen windeieren zal leggen.

In de toekomst hoopt de webshopeigenaar internationaal uit te kunnen groeien.