Twinkle | Digital Commerce

‘Niet-essentiële winkels weer open voor winkelen op afspraak’ (Update)

2022-01-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Het kabinet kondigt morgen waarschijnlijk aan dat winkels weer open mogen voor winkelen op afspraak. Dat melden bronnen binnen het kabinet aan onder andere de NOS en RTL Nieuws.

Sinds 19 december moesten niet-essentiële winkels in Nederland de deuren sluiten en konden ze alleen gebruikmaken van click and collect. De afgelopen tijd kwam er vanuit de winkelstraat steeds vaker het geluid dat de situatie steeds nijpender wordt voor retailers. Zo waren er de afgelopen dagen verschillende demonstraties en ludieke acties.

Het lijkt er nu op dat het kabinet morgen enkele versoepelingen aankondigt. De winkels mogen nog niet helemaal open voor iedereen, maar er zou wel weer gewinkeld kunnen worden op afspraak, zoals sinds het begin van de coronacrisis al enkele keren het geval was. Ook worden er waarschijnlijk versoepelingen aangekondigd voor het mbo en hoger onderwijs, contactberoepen zoals kappers en kan er weer meer gesport worden.

Vrijdag bespreekt het kabinet de laatste details, ’s avonds is er weer een persconferentie.

Update 14-1

Inmiddels is bekend dat niet-essentiële winkels vanaf zaterdag ook bezocht mogen worden zonder afspraak. De winkels mogen volgens de NOS openblijven tot 17:00 uur. Wel zijn er beperkingen voor het maximum aantal bezoekers per vierkante meter.