Twinkle | Digital Commerce

Jumbo werkt samen met Gorillas en presenteert jaarcijfers

2022-01-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:39

Supermarkt Jumbo zoekt de samenwerking met flitsbezorger Gorillas. In Nederland en Vlaanderen gaat de flitsbezorger boodschappen voor klanten van de supermarkt binnen enkele minuten bezorgen. Jumbo zal een groot deel van zijn assortiment via Gorillas aanbieden.

De super ziet de snelgroeiende ontwikkeling van flitsbezorging in onder andere ons land en wil via deze samenwerking daar ook onderdeel van zijn. Voor Gorillas past de samenwerking juist in een trend. Zo kwam het bedrijf onlangs al met verschillende samenwerkingen met supermarkten in het buitenland naar buiten. De samenwerking tussen Jumbo en Gorillas vindt plaats in stedelijke gebieden, daar kunnen klanten in de toekomst onder andere het huismerk van Jumbo en verschillende La Place-producten laten bezorgen.

Volgens beide partijen is de samenwerking er één voor de lange termijn en moet deze ook worden opgeschaald. De overeenkomst bevat ook afspraken over het bundelen van marketingactiviteiten op het gebied van flitsbezorging. ‘We merken dat online klanten in de grote steden op bepaalde momenten behoefte hebben aan het razendsnel thuisbezorgd krijgen van hun boodschappen’, reageert Jumbo-directeur Frits van Eerd. ‘De wensen van de klant staan bij Jumbo altijd centraal en daarom bewegen we graag mee met veranderingen in de markt.’

Jaarcijfers 2021

Tegelijkertijd maakt Jumbo meteen van de gelegenheid gebruik om de jaarcijfers van 2021 te delen. Zo steeg de consumentenomzet met 2 procent tot bijna 10 miljard euro. De online tak steeg met 30 procent en komt neer op ongeveer 650 miljoen euro. Dit jaar verwacht Jumbo nog eens fors te moeten investeren in de online divisie. De supermarkt verwacht in 2022 vier nieuwe bezorghubs te gaan openen. Daarnaast bereidt het bedrijf zich voor op de komst van een vierde E-Fulfilment Center (EFC). Tot slot laat het bedrijf weten het voornemen te hebben zich aan te sluiten bij de in december opgerichte werkgeversvereniging E-commerce Nederland. Voor de online activiteiten wordt daarnaast overwogen om aan te sluiten op de nieuwe cao e-commerce.