Twinkle | Digital Commerce

Veepee zet in op tweedehands platform

2022-01-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Flashsalesplatform Veepee wil in de toekomst een nieuw platform lanceren dat speciaal is gericht op de verkoop van tweedehands kleding. Daar zouden leden op Veepee aangekochte producten aan elkaar kunnen doorverkopen.

Veepee – voorheen Vente Exclusive – is een member only platform dat overgebleven voorraad van kledingwinkels tegen hoge kortingen aanbiedt. Het platform is onlangs overgestapt op een nieuw platform. Alle markten van Veepee gebruiken nu hetzelfde platform. Daardoor kan het bedrijf nieuwe concepten eenvoudiger uitrollen naar meerdere markten. ‘Zo is er bijvoorbeeld Re-cycle, een project dat al in Frankrijk loopt en binnenkort hopelijk ook in ons land’, stelt country manager Benelux Tobias Tousseyn. ‘Re-cycle geeft leden de kans om gedragen schoenen of kleding van een bepaald merk in te ruilen voor een aankoopbon van Veepee, specifiek voor dat merk.’ Daarnaast zet het bedrijf dus in op een c2c-platform waarbij leden onderling items kunnen kopen en verkopen

Volgens Tousseyn zorgt het centrale platform er ook voor dat klanten een breder aanbod van merken krijgen voorgeschoteld. Aan de andere kant kunnen merken hun overgebleven voorraad aan een groter publiek kwijt.