Twinkle | Digital Commerce

Verkoop de Bijenkorf nu definitief

2021-12-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

De Bijenkorf komt definitief in handen van Central Group uit Thailand en de Oostenrijkse Signa Holding. De partijen hebben tot een overeenkomst kunnen komen met de huidige eigenaar Selfridges.

Door de transactie wordt een groot deel van de Selfridges groep onderdeel van Central en Signa. Het gaat om 18 van de 25 warenhuizen waaronder de Bijenkorf, Arnotts, Brown Thomas en Selfridges. Bij de verkoop horen ook de webwinkels. Er zijn geen financiële details vermeld bij de overname, behalve dat Central en Signa ieder een belang van 50 procent in handen krijgen. Volgens de BBC gaat bij de verkoop een bedrag gemoeid van 4 miljard pond, omgerekend zo’n 4,7 miljard euro.

De Bijenkorf kwam in 2011 in handen van Selfridges Group. De Bijenkorf heeft momenteel zeven filialen: in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. De webwinkel staat dit jaar op plek 9 in de Twinkle100.

Central en Signa hebben een flinke portefeuille van warenhuizen en kochten eerder Globus (Zwitserland), Illum (Denemarken), Kaufhaus des Westens (KaDeWe Group in Duitsland en Oostenrijk) en La Rinascente (Italië). De pro forma jaaromzet voor de gecombineerde warenhuisportefeuille bedroeg 5 miljard euro in 2019 en de verwachting is dat dit zal oplopen naar meer dan 7 miljard euro in 2024.

[Foto: de Bijenkorf]