Twinkle | Digital Commerce

Spar University zet bezorgrobot in op Erasmus Universiteit

2021-12-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Spar University test nu ook een bezorgrobot op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar begint vandaag een pilot voor een halfjaar.

Met de pilot wil Spar University ervaring opdoen en inzichten verkrijgen voor een toekomstige uitrol van bezorging op openbare plekken. Eerder testte het bedrijf al met een zelfrijdende robot op de campus. Nu volgt dus een test met een nieuwe robot, genaamd Rosie. Een afkorting ontstaan vanuit ‘Robot On Site Erasmus’.

Studenten en medewerkers van de universiteit kunnen producten laten bezorgen door de robot. Zij kunnen een bestelling plaatsen in de Spar University app. De robot bezorgt in eerste instantie op enkele plekken op de campus. Tijdens de pilot wordt gekeken of meer bezorgpunten mogelijk zijn.

Volgens het bedrijf is er een grote behoefte aan gemak onder consumenten en helpt een robot daarbij. Uiteindelijk wil Spar University kijken of robotbezorging een vernieuwend businessmodel kan zijn. ‘Het is voor ons belangrijk te zien hoe onze klanten reageren op deze service. Daarnaast zullen we bekijken hoe we robotbezorging kunnen integreren in de dagelijkse winkeloperatie’, aldus het bedrijf.

Fotocredits: Jonathan van Rijn