Twinkle | Digital Commerce

Delivery Hero trekt stekker uit Foodpanda Japan en meeste Duitse steden

2021-12-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Delivery Hero trekt foodpanda terug uit zes Duitse steden. De oorzaak is een tekort aan bezorgers en te veel concurrentie. Slechts een maand nadat de maaltijdbezorger in die steden van start ging, besluit het bedrijf alweer “af te schalen”. De Japanse activiteiten van foodpanda worden verkocht.

Foodpanda werd in de zomer van 2021 gelanceerd in Duitsland, met een pilot in Berlijn. Na een succesvolle testfase van de maaltijdbezorger vond al snel uitbreiding plaats naar andere steden. Dat was achteraf bekeken iets te snel, zo meldt het bedrijf in een persbericht. ‘Sinds de lancering van de service is de Duitse markt significant veranderd. Externe factoren, zoals een toegenomen aantal spelers op de markt en een tekort aan bezorgers, zorgen tegen het eind van dit jaar voor een ander beeld.’

Delivery Hero laat weten de activiteiten van Foodpanda te stoppen in Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München en Stuttgart. De Japanse tak van het bedrijf wordt in zijn geheel begin 2022 verkocht. Foodpanda blijft wel nog actief in Berlijn, waar het wordt omgebouwd tot een hub “met de focus op het ontwikkelen van innovatieve logistiek en tech oplossingen voor de bezorgindustrie”. Delivery Hero meldt dat het wel groeipotentieel ziet in andere markten dan maaltijdbezorging, met name op het gebied van flitsbezorging. Onlangs werd al bekend dat het bedrijf deelneemt in een investering in Flink.