Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats neemt foodpanda in Taiwan over

2024-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:31

Uber wil de foodpanda-bezorgactiviteiten van Delivery Hero in Taiwan overnemen. Deze overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 afgerond zijn, mits het goedgekeurd is door de toezichthouder en voldaan is aan de sluitingsvoorwaarden.

Volgens Uber zal voor deze overname een bedrag van omgerekend 880 miljoen euro neergeteld gaan worden. Daarnaast zal Uber voor omgerekend 278 miljoen euro aan nieuw uitgegeven gewone aandelen van Delivery kopen.

Breder aanbod

Delivery Hero zal tot het moment van overname de activiteiten van foodpanda blijven exploiteren in het land. In de periode na de sluiting zullen de lokale consumenten, verkopers en bezorgpartners van foodpanda worden overgezet naar Uber Eats. Waarbij de bezorgdienst de lokale activiteiten die Delivery Hero en foodpanda de afgelopen jaren hebben ontwikkeld zal voortzetten. Daarnaast zullen consumenten profiteren van de combinatie van het bredere aanbod van Uber in het noorden van Taiwan en in de grote stedelijke centra, en het aanbod van foodpanda in het zuiden van Taiwan en in de kleinere steden.

Meerder voordelen

Volgens Pierre-Dimitri Gore-Coty, Senior Vice President Delivery bij Uber, levert deze overname de nodige voordelen op: ‘Het samenbrengen van onze verschillende klantenbestanden, selecties van verkopers en geografische footprints zal ons in staat stellen om meer keuzes en de beste prijzen voor consumenten te bieden, wat een sterkere vraag naar restaurants en meer winstmogelijkheden voor bezorgpartners zal opleveren.’

Mislukte deal

In Taiwan is het Delivery Hero gelukt om een overnamekandidaat te vinden voor foodpanda, echter wil het nog niet vlotten om een kandidaat te vinden voor Singapore, Maleisië, de Filippijnen, Thailand, Cambodja, Myanmar en Laos. In september vorig jaar werd bekend dat Delivery Hero in gesprek was om Foodpanda in die regio te verkopen. In februari dit jaar besloot de bezorgdienst echter om de stekker uit een mogelijke deal te trekken.