Twinkle | Digital Commerce

Deel assortiment Ikea gaat in prijs omhoog

2021-12-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Ikea gaat de prijzen van een deel van het assortiment verhogen, ook in Nederland. Wereldwijd gaat het om een gemiddelde prijsstijging van 9 procent.

De aanleiding voor de hogere prijzen zijn de kosten van de toeleveringsketen en hogere grondstofprijzen, veroorzaakt door Covid-19. De prijsstijgingen zullen per land verschillen, schrijft The Guardian. De hogere prijzen werden opgemerkt door Britse klanten van de meubelzaak, zo was een Malm-bureau vijftig procent duurder geworden.

Een woordvoerder van Ikea laat desgevraagd aan de krant weten: ‘Sinds het begin van de pandemie is Ikea erin geslaagd om de aanzienlijke kostenstijgingen in de hele toeleveringsketen op te vangen en tegelijkertijd de prijzen zo laag en stabiel mogelijk te houden. Nu hebben we, net als veel andere retailers, onze prijzen moeten verhogen om de impact op ons bedrijf te verminderen.’

Het is nog niet bekend wanneer de prijsstijging doorgevoerd zal worden en om welke producten het dan gaat, zo laat een woordvoerder weten aan Nu.nl. Een deel van het assortiment zal in prijs gelijk blijven en de prijzen zullen gefaseerd worden verhoogd.