Twinkle | Digital Commerce

BALR.: “Met deze magazijnsoftware zijn we klaar voor de toekomst”

2022-03-29
1000562
  • [branded content]
  • 4:38

Recent heeft ook het luxe lifestylemerk BALR. gekozen voor de slimme en efficiënte magazijnsoftware van Montapacking. In het warehouse van BALR. in Alkmaar heeft Montapacking de software binnen een aantal weken geïmplementeerd. Het internationaal opererende BALR. gaat met het Montawms-systeem winkels bevoorraden en klanten efficiënt bedienen.

Beeld: Zuiver Beeld

Olaf Berendsen, Director of Operations bij BALR.: “Voor ons is de combinatie van IT en logistiek doorslaggevend geweest in de keuze voor Montawms. Montapacking heeft ons geholpen bij het opnieuw inrichten van de processen waarbij efficiëntie, effectiviteit en gebruiksgemak voorop staan. Het bedienen van onze eigen winkels en internationale B2B-klanten is eenvoudiger en inzichtelijker geworden. Medewerkers kunnen nu op een gebruiksvriendelijke manier de orders verzamelen en het voorraadbeheer voeren.”

Klaas Verrips, Manager Montawms, legt uit hoe deze samenwerking tussen BALR. en Montawms tot stand kwam: “BALR. was al klant bij ons via een Montapacking-vestiging in Lelystad. Binnen die vestiging worden de voorraden opgeslagen, voor BALR. gepickt en verzonden naar de consumenten. Deze B2C stroom wordt dus uitbesteed. Echter, bij BALR. ontstond ook de behoefte om vanuit hun eigen magazijn in Alkmaar de B2B-orders te gaan verzenden met behulp van onze software. Ze vonden het systeem in Lelystad namelijk zo fijn werken dat ze het ook binnen hun eigen magazijn wilden hebben. Op die manier is het balletje gaan rollen. We hebben een presentatie gegeven aan de betrokken medewerkers van BALR. over wat wij te bieden hebben, in combinatie met een rondleiding in één van onze eigen vestigingen. Vervolgens was er al snel een akkoord en kon de implementatie beginnen. Inmiddels worden daar dus de B2B orders door BALR zelf gepickt met behulp van Montawms en vervolgens internationaal verzonden.”

Olaf Berendsen, Director of Operations BALR.: "Voor ons is de combinatie van IT en logistiek doorslaggevend geweest in de keuze voor Montawms"

Montawms B2B en B2C hybride oplossing

BALR. is een goed voorbeeld van een klant waarbij er wordt gewerkt middels een handige hybride combinatie. Dat wil zeggen dat orderflows gescheiden en overzichtelijk blijven, maar wel in één systeem te beheren zijn.
Verrips vertelt over de benodigde rand-voorwaarden: “De hybride oplossing is bij BALR gerealiseerd door vanuit twee warehouses te werken, waarbij binnen het ene magazijn op B2C wordt gericht, en binnen de andere op B2B. Met rollen en rechten kun je dan toegang geven tot de juiste magazijnen om die inzichtelijk te krijgen. Voor het BALR.-personeel is dat ook heel prettig, want zij werken nu zowel voor hun uitbestede orders als voor hun eigen orders met hetzelfde type software. In onze Montaportal zijn onder meer alle nieuwe orders in te zien, evenals de orders die gepickt en/of verzonden zijn, inclusief Track & Trace-codes en links naar de vervoerders. Kortom: alle informatie die je nodig hebt. Daarnaast is er toegang tot een customer service dashboard, van waaruit het personeel van BALR. klanten eenvoudig te woord kan staan. Om de efficiëntie en dus productiviteit zo optimaal mogelijk te maken, verzorgen we onder andere bij de implementatie een training over ons systeem, denken we mee over looproutes, en hoe je orders in bulk kan picken. We ontzorgen op deze manier dus het complete magazijn. Juist die persoonlijke service en extra hulp op locatie is wat onze klanten nodig hebben en waarderen.”

Steeds meer slimme functionaliteiten beschikbaar

Vanwege de explosieve groei van het aantal WMS klanten gaat Montapacking versneld inzetten op software development en gepersonaliseerde functionaliteiten. Verrips: “Denk hierbij aan de personeelsplanningssoftware waarmee je medewerkers kunt indelen in shifts in je warehouse. Of neem bijvoorbeeld de recent opgeleverde ‘Warehouse commander’. Met dit stukje software is het mogelijk om binnen je warehouse je personeel in te delen binnen bepaalde pickstromen op de handscanner. De ingelogde medewerker kan binnen de handscanner alleen de pickstromen aanklikken die jij hebt geautoriseerd. Op die manier heb je meer controle en inzicht in het warehouse en kun je gemakkelijker sturen welke orders het eerst gereed moeten zijn. Met de ‘Prepack’-functionaliteit kan BALR. grote B2B orders alvast picken en klaarzetten voor verzending in de toekomst. De pickronde kan dan al eerder gelopen worden, zodat grote orders alvast klaarstaan op de uitleverdag. Hiermee zorg je ervoor dat orders waarin meerdere uren picktijd zitten niet op het laatste moment nog met spoed moeten worden afgemaakt.”

WMS = Data

Alle transacties binnen de software worden gelogd en bijgehouden op orderniveau, voorraadniveau en persoonsniveau. Hier wordt vervolgens kunstmatige intelligentie op losgelaten om looproutes nóg efficiënter in te richten en personeel nóg beter te kunnen aansturen. De aankomende maanden worden steeds meer van deze functionaliteiten in het magazijn van BALR. live gezet zodat medewerkers hier stapsgewijs aan kunnen wennen.

Proeftuin

Binnen de 13 vestigingen van Montapacking worden veel softwarefunctionaliteiten aangevraagd en uitgedacht. De eigen vestigingen worden gestuurd op efficiency en productiviteit. Dit zijn de belangrijkste KPI’s binnen een vestiging; de vestigingsmanagers komen daarom vaak met creatieve ideeën hoe dit te verbeteren. Deze ideeën worden verder uitgedacht binnen de development-afdeling en beschikbaar gemaakt voor vestigingen en externe klanten. Hiermee snijdt het mes aan twee kanten!

Niet alleen BALR. is een grote speler op de markt die met onze software werkt, er zijn inmiddels ook andere grote namen welke met Montawms werken. Verrips: “Ontzettend gaaf om te zien dat de kwaliteit van onze zelfgebouwde software, waar we al die tijd al binnen Montapacking mee werken, en waar jarenlange ontwikkelingen in zitten, nu steeds meer wordt opgemerkt door grote bedrijven. Onze klanten zijn enorm enthousiast en dat maakt mij trots; we hopen hiermee nog veel meer mooie merken te helpen groeien in het verwerken van hun B2C en/of B2B-orders.”

Ook sneller groeien met Montawms?
Jouw webshop sneller laten groeien met slimme en efficiënte magazijnsoftware? Iedere webshop wil sneller groeien en meer omzet maken. Daarbij moeten de kosten omlaag om een gezonde marge te houden. Montawms, het warehouse management systeem van Montapacking, kan daar bij helpen! Neem een kijkje op www.montawms.nl voor meer informatie over de mogelijkheden, koppelingen, en overige klantcases. Contact opnemen kan via info@montawms.nl!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Montapacking