Twinkle | Digital Commerce

Hunkemöller brengt fulfilment webshop onder bij JD.com

2021-11-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Hunkemöller maakt voor zijn online orders voortaan gebruik van het distributiecentrum van JD.com in Venray. De lingerieketen is de eerste Nederlandse retailer die van het nieuwe dc gebruikmaakt.

In totaal wordt ongeveer een derde van Hunkemöllers onlineverkopen nu in het dc in Venray afgehandeld. Dat schrijft RetailTrends, dat een bezoek bracht aan de sterk geautomatiseerde vestiging. Gijs van Engelen, cdo van Hunkemöller, meldt aan hen dat er dagelijks zo’n 6.000 pakketjes worden verwerkt, wat kan worden opgeschaald naar 15.000.

Hunkemöller kondigde eerder aan een nieuw distributiecentrum te bouwen in Almere. Dat dc zal in 2023 zijn deuren openen. Ook na de opening van die vestiging blijven de e-commerce orders lopen via Venray.

Afgelopen zomer betrok JD.com het distributiecentrum in Venray, wat leidde tot speculatie over een komst naar Nederland van de Chinese grootmacht. Inmiddels is duidelijk dat die op handen is met de komst van supermarkt Ochama, dat op 11 november zijn eerste Nederlandse winkel opent.