Twinkle | Digital Commerce

DoorDash van start in Duitsland

2021-11-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash is begonnen in Duitsland. Stuttgart krijgt de primeur. Het is voor het eerste dat DoorDash in Europa actief is.

Dat DoorDash onder eigen naam lanceert bij onze oosterburen is best opvallend. Een week geleden maakte het bedrijf namelijk bekend branchegenoot Wolt voor 7 miljard euro over te willen nemen, Wolt is zelf al actief in Duitsland.

Volgens Handelsblatt start DoorDash met 30 koeriers in Stuttgart en wordt ook het Duitse kantoor in Berlijn uitgebreid. Over verdere uitbreidingen in Duitsland is nog niets bekend maar DoorDash zou wel mensen zoeken in Hamburg, Frankfurt, München en Keulen.

‘Stuttgart heeft een zeer diverse foodscene, die we met DoorDash nog verder willen versterken’, reageert oprichter Andy Fang. ‘We zijn verheugd om aanwezig te zijn in Europa middels de lancering in Duitsland. De hoekstenen van ons platform zijn de handelaren, de koeriers en de klanten. We willen ze alle drie op de best mogelijke manier verbinden en ondersteunen.’