Twinkle | Digital Commerce

Waar is mijn rolcontainer nu?

2021-08-16
1000562
  • [branded content]
  • 1:46

Je hebt het je misschien wel eens afgevraagd op het moment dat je container de vrachtwagen inrolt. Want als e-commerce ondernemer geef je in vertrouwen je pakketten af. En daar zorgt PostNL dan ook goed voor. Maar ze willen je nog meer inzicht geven in waar jouw pakketten zijn. Realtime. Met rolcontainertracking gaan ze voor een nog nauwkeuriger inzicht in de hoeveelheden en de tijdstippen van en naar klanten, retailers en de locaties.

Meer weten over de toekomst in e-commerce? Download het innovatiemagazine en lees alles over innovatieve logistieke oplossingen.

Lees het magazine

Wat is rolcontainertracking?

Met rolcontainertracking plaatst PostNL een tracker (beacon) op een rolcontainer. Deze trackers communiceren via een bluetooth signaal. Via board-computers op vrachtwagens, hand-terminals van de chauffeurs en de modems op de eigen locaties kunnen ze precies zien waar een rolcontainer is. De data worden vanuit het hele netwerk bij elkaar gebracht in een IoT (Internet of Things) platform.

Waarom?

PostNL wil jou als klant volledig inzicht bieden in het proces, zodat je precies weet wat er gebeurt en de status bijvoorbeeld kan communiceren naar jouw klanten. Met realtime inzicht in hoeveelheden en tijdstippen van en naar klanten, retailers en de locaties. PostNL kan dan eerder reageren op vraag en aanbod en proactief meer of minder emballage uitsturen. En dankzij de uitgebreidere track & trace kunnen ze nog nauwkeuriger zien welk pakket op welke rolcontainer zit.

250.000 trackers op rolcontainers

Na een succesvolle pilot, waar klanten aan meegewerkt hebben, is PostNL gestart met het plaatsen van trackers op 250.000 rolcontainers. Dit project is een onderdeel van de grote digitale transformatie die PostNL aan het doorvoeren is. Tot einde van het jaar zullen ze de rolcontainers voorzien van trackers.

Wil je ook toekomstgericht ondernemen in e-commerce? Download het innovatiemagazine van PostNL en lees hoe hun innovatieve oplossingen jou hierbij helpen.