Twinkle | Digital Commerce

H&M gaat voor papieren zak

2021-08-10
1000561
  • 1:03

H&M verstuurt in Nederland voortaan online bestellingen in een papieren zak. Het gaat om verpakkingen van recyclebaar papier.

De stap is in lijn met de doelstelling van het modebedrijf. Tegen 2025 moeten alle verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Overigens betekent het invoeren van de papieren verzendzak niet dat er helemaal geen plastic meer bij leveringen aan te pas komt. Volgens H&M zijn de meeste producten namelijk nog wel verpakt in een plastic binnenzak, omdat deze om veiligheids- en hygiëneredenen tijdens het transport vanuit de leverancier nog vaak gebruikt moeten worden. H&M laat weten te werken aan een duurzamer alternatief voor die plastic zakken. De papieren zakken kunnen ook gebruikt worden voor retouren.

‘Fashionitems zijn kostbaar. Om ervoor te zorgen dat aankopen in goede staat bij onze klanten aankomen hebben we gezocht naar een duurzamere papiersoort die ook stevig genoeg is’, stelt Annet Feenstra, sustainability manager bij H&M Nederland.

Later dit jaar wil H&M in Nederland nog meer stappen zetten op het gebied van duurzamere levering. Het is niet bekend welke stappen dit zijn. In 2019 begon het bedrijf al met leveringen middels fietskoerier. Dit jaar kwam daar de leveroptie via Budbee bij. Enkele jaren geleden werden de plastic tassen in de fysieke winkels al ingewisseld voor een papieren variant.