Twinkle | Digital Commerce

Na bloomon koopt Bloom & Wild wederom een branchegenoot

2021-07-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

De Britse online bloemenwinkel Bloom & Wild nam in april bloomon over. Inmiddels is het bedrijf alweer toe aan de tweede overname van het jaar, met de aankoop van de Franse pure player Bergamotte.

Die laatste verkoopt ook online bloemen en planten en beschikt over webshops in verschillende landen. Voor Bloom & Wild is de overname een manier om zijn marktpositie in Europa uit te breiden. Volgens het bedrijf zorgt de overname voor een verviervoudiging van de Franse activiteiten en een verdubbeling van de plantverkoop in Europa.

‘Oprichters Romain Raffard en Loic Reperant hebben een winnende propositie opgebouwd en delen onze obsessie met het bouwen van uitstekende klantervaringen’, laat ceo Aron Gelbard van Bloom & Wild weten. ‘We zijn erg enthousiast om nieuwe expertise naar de groep te brengen.’

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Wel laat Gelbard weten dat het bedrijf 50 miljoen pond aan financiering heeft binnengehaald. 30 miljoen pond komt van bestaande investeerders. Bij de overige 20 miljoen pond gaat het om schuldfinanciering van twee banken.

Lees ook: 'Bloomon: onze stijl is een begrip geworden' (Twinkle 6 2021)