Twinkle | Digital Commerce

LeasePlan en ALD Automotive gaan verder als Ayvens

2024-06-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Aanbieders van leaseauto’s ALD Automotive en LeasePlan gaan per vandaag verder als Ayvens. Het nieuwe mobiliteitsplatform is een voortvloeisel uit de overname van LeasePlan door ALD Automotive.

Ayvens beheert in Nederland ruim 330.000 auto’s en is naar eigen zeggen daardoor de grootste aanbieder van leasing, mobiliteitsadvies en ex-leaseauto’s.

De stap zorgt ervoor dat de merken ALD Automotove en LeasePlan verdwijnen. Die laatste werd in 1963 in Nederland opgericht. Onder het nieuwe bedrijf vallen ongeveer 1.200 werknemers.

Door de samenvoeging staat een op de vijf leaseauto’s in Nederland onder contract bij Ayvens. Volgens het bedrijf moet de nieuwe identiteit bijdragen aan de veranderende markt en grote uitdagingen, met name op gebied van flexibiliteit en duurzaamheid. Zo is inmiddels de helft van alle nieuwe leaseauto’s die via Ayvens de weg op gaat elektrisch aangedreven. ‘Zo realiseren wij een flinke bijdrage aan de elektrificatie en verduurzaming van het Nederlandse wagenpark. En dat gaat verder dan de auto alleen. Naast verduurzaming van mobiliteit is de toegankelijkheid ervan een ander belangrijk onderwerp. Met tweedehands lease en abonnementsmodellen met veel keuzevrijheid maken wij mobiliteit meer toegankelijk. Dat doen wij onder andere door de levenscyclus van een leaseauto te verlengen’, aldus Sander Pleij, country managing director Nederland.

De samenvoeging is een volgende grote stap voor LeasePlan, dat in 2021 nog online occasionplatform Carnext loskoppelde.