Twinkle | Digital Commerce

E-scooterplatform Fenix gaat in Abu Dhabi flitsbezorgen op step

2021-07-13
1000563
  • [nieuws]
  • 1:14

Elektrische step-verhuurder Fenix gaat in Abu Dhabi boodschappen bezorgen binnen tien minuten. Het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde bedrijf maakt daarbij gebruik van zijn vloot elektrische steps.

E-scooter platform Fenix is met een app voor elektrische stepverhuur actief in zeven steden in de Verenigde Arabische Emiraten. Met de nieuwe service, die F10 zal heten, levert boodschappen met de voertuigen die beschikbaar zijn uit de reguliere vloot van Fenix. Dat meldt Techcrunch. En niet alleen de stepjes, ook de bezorgers krijgen een “dubbele functie”. Zij combineren de boodschappenbezorging met het opladen van de stepjes. De bezorging van boodschappen gaat de komende tijd alleen plaatsvinden op Al Reem, een dichtbevolkte wijk in Abu Dhabi.

Flitsbezorgers die met hun grote tassen op elektrische stepjes door de straten zoeven, dat klinkt natuurlijk heel grappig. Maar het model van Fenix, waarbij snelle boodschappenbezorging wordt gecombineerd met een platform voor personenvervoer, lost heel slim meerdere problemen op. De afgelopen jaren lanceerden in grote steden over de hele wereld bedrijven zoals Bird, Lime en dus Fenix apps om elektrische steps te verhuren. Het model bleek moeilijk winstgevend te krijgen, mede vanwege het aantal medewerkers dat nodig is om de steps op te laden.

Bij Fenix dienen de magazijnen waar de boodschappen worden opgehaald meteen ook als oplaadlocatie. Steps met een bijna-lege accu worden tijdens de bezorging van boodschappen verwisseld voor volgeladen steps. Fenix maximaliseert zo de verzonken kosten van hardware én werknemers.