Twinkle | Digital Commerce

Picnic bouwt geautomatiseerd dc in Ridderkerk

2021-06-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Online supermarket Picnic vestigt een nieuw, geautomatiseerd distributiecentrum in Ridderkerk. Het gebouw krijgt onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

De locatie wordt met 42.000 vierkante meter in zijn soort een van de grootste in Europa en wordt voorzien van de laatste robotiseringstechnologie. Medeoprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys, verantwoordelijk voor de distributiecentra en fulfilmentcenters: ‘Door het gebruik van slimme techniek hoeven de medewerkers de boodschappen niet meer met een kar te verzamelen, maar komen deze naar hun inpakstation toe. Zo kunnen ze het product in de juiste krat leggen, terwijl deze worden aangeboden.’ Het is de bedoeling dat de locatie straks aan ruim 200.000 gezinnen per week boodschappen kan leveren.

De technologie voor het dc is ontwikkeld door robotics-specialisten van Picnic zelf en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Het moet de online supermarkt helpen om voedselverspilling terug te dringen en het gebruik van verpakkingsmateriaal sterk verminderen.

De bouw van het dc in Ridderkerk gaat na de zomer van start en zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Eerder zal het dc dat Picnic in Utrecht laat bouwen al operationeel worden, zo laat het bedrijf weten. Die locatie opent over enkele maanden.