Twinkle | Digital Commerce

Amazon Fresh begint ook snelle boodschappenbezorging

2021-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

De boodschappenbezorg-tak van Amazon, Amazon Fresh, gaat zich in Duitsland ook bezighouden met snelle bezorging. Prime-leden in München, Berlijn en Potsdam kunnen hun boodschappen binnen drie uur laten bezorgen.

Amazon Fresh belooft de boodschappen binnen drie uur te bezorgen, wat minder snel is dan de meeste flitsbezorgers. Daar stelt Amazon dan wel een uitgebreider assortiment tegenover. Wie voor 19.00 uur bestelt, ontvangt de boodschappen dezelfde dag nog. In München en Berlijn bezorgt Amazon Fresh bestellingen boven de 80 euro gratis binnen een tijdvenster van 2 uur. Kleinere bestellingen, boven de 20 euro, kunnen geplaatst worden tegen 3,99 euro bezorgkosten. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een bezorgvenster van 1 uur; daarvoor betaal je een meerprijs van 3,99 euro voor bestellingen boven de 80 euro of 6,99 euro voor kleinere bestellingen.

‘De consument wil handige en snelle oplossingen voor de boodschappen - zowel voor de grote wekelijkse aankopen als voor de kleine spontane aankopen’, zegt Mark Hübner, hoofd van Amazon Fresh en Prime Now in Duitsland. ‘We werken er altijd aan om onze klanten de grootst mogelijke flexibiliteit te bieden voor hun boodschappen en we kijken ernaar uit om Amazon Fresh continu te ontwikkelen en het voor hen nog aantrekkelijker te maken. Tegelijkertijd breiden we ons assortiment continu uit om onze klanten het beste aanbod aan verse, lokale en biologische producten te kunnen bieden.’

Amazon Fresh is nog niet actief in Nederland. Het is niet bekend of en wanneer deze dienst hier naartoe komt.